Gyakori kérdések és válaszok

Hol található az Kontaktprint Nyomda?

Az Kontaktprint Nyomda Gyálon (Budapestől 10 percre) a Bánki Donát köz 1. szám alatt található. További információt talál a Kapcsolat menüpontunkban, központi telefonszámunkat és e-mail címeinket itt megtalálja.

Szék- és telephely: 2360 Gyál, Bánki Donát köz 1. Postacím: 2360 Gyál. Postafiók 51. Vonalas telefon: 06 29-340-624 Fax: 06 29-342-752

Kivel léphetek kapcsolatba, megrendelés esetén?

Ajánlatkérését küldheti a központi mail címre kontaktprint2[kukac]kontaktprint.hu is, melyet mindhárom tulajdonos, vezető személy megkap, de küldheti az alábbi személyek közvetlen címére is:

Aba Béla Mobil: 0620-966-7838 E-mail cím: aba.bela[kukac]kontaktprint.hu

Jóna Tamás Mobil: 0630-990-2681 E-mail cím: jona.tamas[kukac]kontaktprint.hu

Bartos Sándor Mobil: 0670-317-4380 E-mail cím: bartos.sandor[kukac]kontaktprint.hu

További információt talál a Kapcsolat menüpontunkban, központi telefonszámunkat és e-mail címeinket itt megtalálja.

Kinél rendelhetem meg a munkát?

 Elsősorban a központi – kontaktprint2[kukac]kontaktprint.hu – mail címen, vagy, ha az ajánlatkéréseket és előzetes megbeszéléseket közvetlenül valamelyik tulajdonos e-mailjén folytatta, a megrendelő lapot kitöltve legalább másolati formában kérjük a fenti, központi címre is elküldeni, mert a munka csak ezen a címen kerül fel a folyó munkák listájára.

Árajánlat kéréshez kattintson ide!

Milyen formátumban adhatom le a munkát?

Színprofil nélkül írt „Print Quality” beállítással készített “composit” pdf állományt kérünk leadni, CMYK formában. A tervező ügyeljen arra, hogy a munkában sehol ne legyen RGB színnel elmentett kép, mert bár a CTP az anyag berippelésekor ezeket a képeket is automatikusan átállítja CMYK felbontásra, azonban ilyenkor a színek valamelyest változhatnak. learn_more]

Hogyan készítsek pdf állományt?

A különféle szövegkezelési software-zavarok elkerülése érdekében javasoljuk, hogy a nyomásra szánt anyagból először ps dokumentumot állítson elő, majd ebből az Acrobat Distillerrel készítsen PDF állományt.

Hogyan ellenőrizhetem a pdf anyagot?

A dokumentumot Acrobat programmal nyissuk meg, majd az Advanced/Output Priview ablakban válasszuk ki az Europe ISO Coated FOGRA27-es profilt. Az ablakban található a négy alapszín négy sora, ahol kikapcsolva egyik-másik színt, megállapíthatjuk a kép összetételét. Ebben az ablakban az egyes színekre rácsúsztatva a kurzort leolvashatjuk egy adott szín százalékos összetételét is, de ugyanitt az is megállapítható, hogy pl. a fekete szöveg a négy alapszínből áll-e, vagy csak a feketéből (és hány % erősséggel), valamint, hogy az alatta levő tónusból kimarad-e a szöveg fehéren, vagy sem? Ha a kurzort az oldal (kép) legsötétebb pontjára állítjuk, megállapíthatjuk ezen az adott ponton a színek százalékos arányát is. Káros színhalmozódásról akkor beszélünk, ha egy adott felületen a színek együttes értéke meghaladja a 300%-ot. Ez esetben a nyomás, a lehúzódás (lassú száradás) miatt kockázatos, de az is előfordulhat, hogy a festéket a következő szín „vissza szedi”. Érdemes továbbá megvizsgálni a passzer jeleket, a rátöltést, esetleges direkt (díszítő) szín különállását. 

Mi az imprimatúra?

Az a megrendelőnek bemutatott próbanyomat vagy nyomott ív, melyet a megrendelő kézjegyével és „nyomható” felirattal lát el. Ezt követően a felfedezett hiba szerzői hibának minősül, és kijavításának költsége (újranyomás stb.) a vevőt terheli.

Hogyan juttathatom el a pdf állományt?

A nyomdának nagy memóriaképességű szervere az alábbi adatokkal érhető el Total Commander révén: Kapcsolat: Kontaktprint Kiszolgáló: ftp.kontaktprint.hu Jelszó: vendeg Felhasználó név: vendeg@kontaktprint.hu

A futó munkákkal kapcsolatban kivel beszélhetek?

Elsősorban valamelyik kapcsolattartó tulajdonossal, de természetesen a nyomda belső feladatait szervező munkatársunkkal, Kuklis Mártával, vagy Szebenszky Zsuzsával is közölheti kívánságát. Szükség esetén a tulajdonostársak természetesen egymást is helyettesítik.

Hogyan ellenőrizhetem le a munkát? (Színhelyesség)

Proof készíttetésével és azok ellenőrzésével, azaz jóváhagyásával. Természetesen tudni kell, hogy a más eljárással készülő próbanyomat és az ofszet nyomat között némi eltérés lehetséges, különösen, ha egyes zónákon belül több kép egymással ellentétes színkorrekciót igényelne.